Published On: Sun, Dec 13th, 2015

Kampionati Europian “Francë 2016”, grupet finaliste

UEFA_Euro_2016_Logo.svg

Të shtunën më datë 12 dhjetor, ora 18.00, në Pallatin e Kongreseve të Parisit, u hodh shorti i finaleve të Kampionatit të 16 Europian “Francë 2016”. 24 skuadrat finaliste, u njohën me kundërshtarët e tyre. Skuadrat ishin te ndare ne kater vazo, sipas shkallës së forcës. Në vazon e parë ishte: Spanja, Gjermania, Anglia, Portugalia , Belgjika. Ndërkohë që Franca ishte vendosur në Grupin A në pozicionin e parë. Në vazon e dytë ishin Italia, Rusia, Zvicra, Austria, Kroacia , Ukraina. Në të tretën, Republika Çeke, Suedia, Polonia, Rumania, Sllovakia, Hungaria. Ne vazon e katert, ishin Turqia, Republika e Irlandës, Islanda, Shqipëria, Uellsi dhe Irlanda e Veriut.

Skuadrat janë ndarë në gjashtë grupe me nga katër skuadra sejcili. Dy të parat e çdo grupi kalojnë në fazën e të gjashtështëmbëshjetave, së bashku me katër skuadrat e treta më të mira të gjashtë grupeve.

Ja se si janë ndarë skuadrat në grupe:

 
Grupi A:

1.Franca

2.Rumania

3.Shqipëria

4.Zvicra

 

Grupi B:

1.Anglia

2.Rusia

3.Uellsi

4.Sllovakia

 

Grupi C:

1.Gjermania

2.Ukraina

3.Polonia

4.Irlanda e Veriut

 

Grupi D:

1.Spanja

2.Republika Çeke

3.Turqia

4.Kroacia

 

Grupi E:

1.Belgjika

2.Italia

3.Republika e Irlandës

4.Suedia

Grupi F:

1.Portugalia

2.Islanda

3.Austria

4.Hungaria

grupet_“Francë 2016”

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.