Tag archive for ‘Rome’
baltasar_benussi
By Gjergji On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Baltasar Benussi, autori i Statutit të Mbretërisë dhe Kodit Civil

Baltasar Benussi lindi në Shkodër, më 6 janar 1897, në një familje intelektuale me prejardhje nga Rovinio, Itali. I ati Gaspër Benussi ishte mësues (Mësues i Merituar 1993) i cili në vitin 1890 botoi në More...

qazim-mulleti-1
By Ardi On Monday, November 20th, 2017
0 Comments

Qazim Mulleti, Prefekti i Tiranës

Nga Ndoc Selimi / Qazim Mulleti u lind në Tiranë më 20 dhjetor 1893. Studimet e para i mori në Manastir dhe më pas vazhdoi gjimnazin “Zosimea” të Janinës dhe kryen studimet e larta në Kolegjin More...

ernest_koliqi
By Ardi On Saturday, May 20th, 2017
0 Comments

Ernest Koliqi themeluesi i prozës moderne

Ernest Koliqi lindi më 20 Maj 1903 në Shkodër dhe ishte djali i Shanit dhe i Age Simonit, dhe kishte vëlla Mikel Koliqin, i pari Kardinal Shqiptar. Në Shkoder Ernesti kreu shkollen fillore në kolegjin Saverian More...

kol_mileta2
By Ardi On Friday, May 19th, 2017
0 Comments

Kol Mileta ose piktori i penelatave që di të stolisë edhe emnin e Atdheut.

  Leon Lekaj Nga Leon Lekaj Unë nuk mbërrij ta kuptoj shtysën, e cila qysh prej çastit kur emni i Kol Miletës depërtoi në vetëdije, prishi paktin e qetësisë së vendosun prej kohësh mes meje dhe More...

Dr Ashta
By Ardi On Thursday, March 30th, 2017
0 Comments

Anton Ashta, doktori që zhduku malarien në Shqipëri

Dr. Anton Ashta lindi më 30 mars 1895 në Shkodër ku mori dhe mësimet e para dhe shkollën e mesme, ndërsa në vitin 1921 ai u diplomua për mjekësi, në Universitetin e Romës. Në vitin 1922 kreu një kurs More...

Nënë-Tereza-dhe-Papa-Gjon-Pali-II
By Lek Gjoka On Sunday, September 4th, 2016
0 Comments

Papa thotë: Ndoshta do vazhdojmë ta thërrasim jo Shën Tereza, por Nënë Tereza

Shën Tereza Në Sheshin Shën Pjetri 120 mijë njerëz nga vende të ndryshme të botës. Të shumtë dhe shqiptarët të pranishëm në ceremoni. Papa: Ndoshta do vazhdojmë ta thërrasim jo Shën Tereza, por More...