Tag archive for ‘Faik Konica’
faik_konica
By Gjergji On Tuesday, December 5th, 2017
0 Comments

Faik Konica në kërkim të një Princi për Shqipërinë

Më 8 dhjetor 1912 në Boston u mbajt Kuvendi i Jashtëzakonshëm i Vatrës qe vendosi të dërgojë Faik Konicën delegat në Evropë dhe Shqipëri që tu paraqiste njerësve e politikanëve mendimet për të zgjedhur More...

faik_konica
By Lek Gjoka On Tuesday, November 21st, 2017
0 Comments

Shqipëria dhe turbullimet e Ballkanit

Faik Konica Albania, qershor 1903 Turbullimet ditë për ditë më të dëndura në Ballkan na shtrëngojnë ta lëmë për më pastaj kryeartikullin që kishim nër mënt të shkruajmë përmi Papën e math qi More...

faik_konica
By Besarta On Wednesday, October 18th, 2017
0 Comments

Armiqt’ e Shqipërisë

Nga Faik Konica / Faik Konica Të gjith’ ata që kanë njohur mirë vëndin tonë, shkrojnë që dheu i Shqipërisë munt të japë bukë nji zet mijon shpirtëve: e dini që jemi tre mijonë edhe që dy mijonë More...

wilson
By Ardi On Sunday, October 15th, 2017
0 Comments

Noli, Konica dhe Wilson

Nga Anton Çefa / “S’ ka dyshim se më gëzohet zemra kur mësoj për ndjenjat e bukura që ushqejnë kundrejt meje në Shqipëri . . . . Kujtoj se çdo takim me të tilla kombe na sqaron më së miri pikëpamjen More...

gani-mehmetaj
By Admin On Thursday, August 31st, 2017
0 Comments

Mos i merrni në qafë fëmijët tuaj: Mos i dërgoni në shkollat e Gulenit e Erdoganit

Nga / Gani MEHMETAJ Si në shkollat e Erdoganit si në shkollat e Gulenit fëmijëve shqiptarë, arsimtarët u thonë se Gjergj Kastrioti ishte bukëshkalë, e hëngri bukën e Sulltanit dhe ia ktheu armët. Asnjë More...

edith-durham
By Lek Gjoka On Sunday, June 4th, 2017
0 Comments

Shqipëria e gjykuar prej një zonje angleze

Faik Konica   Nga Faik Konica / Miss Edith Durhami është një zonjë inglize qi flet më tepër se pesë gjuhë edhe ka parë shumë vënde. Ka udhëtuar gjashtë herë në Ballkan. Herën e fundit, udhëtoj More...

faik_konica_cbs_dielli.al_-600
By Ardi On Wednesday, March 15th, 2017
0 Comments

Faik Konica, personalitet politiko shoqëror

Faik Konica u lind më 15 mars të vitit 1876 në Konicë. Rrjedh nga familja e vjetër feudale e bejlerëve të Konicës. Mësimet e para i mori në vendlindje, në gjuhën turke, arabe dhe greke. Vazhdimin e shkollimit More...

Konica e Josif Pani 1910 retushuar
By Lek Gjoka On Friday, January 27th, 2017
0 Comments

Zbulimi i fotografisë së Faik Konicës

Kalon tre herë oqeanin Gjysëm shekulli fshehur në sëndukët e familjes Pani Nga KOLEC TRABOINI Miku im Sotir Pani nga Dardha që tash jeton në Boston, bir e nip i patriotëve të mëdhenj Vasil e Josif Pani, More...

faik_konica
By Lek Gjoka On Sunday, November 6th, 2016
0 Comments

Pse Konica u pagëzua në Faik Domenik Konica dhe u kthye në fenë katolike?

Faik Domenik Konica -Nga Lek Gjoka/   Sigurisht ashtu si heroi ynë kombëtar Gjergj Kastrioti – Skënderbeu që u kthye pas kthimit në Arbëri në fenë e të pareve të tij ashtu edhe Faik Konica njëri More...

lek_gjoka1
By Lek Gjoka On Thursday, July 14th, 2016
0 Comments

A po i del thënia e Faik Konicës se :“Në qoftë se Shqipëria do të vdiste ndonjëherë, atëherë në epitafin e saj do të duhej të shkruhej: “Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.”

Opinion nga Lek Gjoka Jacksonville Florida A ishte rastësi që një nga figurat kryesore te Shoqatës Pan Shqiptare Vatra në Amerikë zoti Faik Konica i shkruante këto fjale? “Në qoftë se Shqipëria do të More...