Tag archive for ‘Abaz Hoxha’
eleni qirici
By Gjergji On Thursday, January 25th, 2018
0 Comments

Elena Qirici, Shqiptarja e parë në Hollivud

Nga Abaz Hoxha, Studjues dhe Historian i kinemasë. / Z. Abaz! Sot është ditëlindja e Elena Qiricit, cfarë ju kujton kjo nga shkrimet e shumta që keni shkruar për të? Unë kam botuar një numur të madh shkrimesh More...

abazi3
By Gjergji On Sunday, May 21st, 2017
0 Comments

Abaz Hoxha – Hapat e parë të kinemasë botërore

Një kafe me z. Abaz Hoxha, historian dhe studjues i Kinemasë – Këtë kafe mund ta pinim si zakonisht duke biseduar për problemet e përditëshme por sot po e shfrytëzojmë për një bisedë për hapat More...

Abaz_Hoxha
By Gjergji On Friday, April 14th, 2017
0 Comments

Abaz Hoxha, studjues dhe historian i kinematografisë

Nga Pjerin Logoreci / Abaz Tahir Hoxha Inxinier elektronik, Studjues dhe Historian i Kinematografisë Abaz Hoxha (Foto nga Pjerin Logoreci) Lindi në Tragjas, Vlorë më 14 prill 1930. Rrjedh nga një familje tradicionalisht More...

kinostudio
By Gjergji On Friday, March 31st, 2017
0 Comments

Mohimi i kulturës dhe i traditës është vdekja graduale e një kombi

-publikuar për herë të parë më 24.08.2010- Nga Abaz Hoxha / Studius dhe historian i kinemasë E kam fjalën për atë dashuri që lindi dhe u kalit gradualisht në atë sallën e vogël të regjistrimit të More...

na-ishte-nje-here-ABAZI
By Gjergji On Wednesday, March 29th, 2017
0 Comments

Në kërkim të filmave, filmi për Ilirinë “Na ishte një herë”

Abaz Hoxha, Studjues dhe Historian i Kinematografisë, autor i shumë librave studimorë për kinematografinë shqiptare dhe botërore flet për kërkimet në Danimarkë për një film të bërë në vitin 1923 More...

kinostudio-4
By Besarta On Friday, September 2nd, 2016
0 Comments

Kinostudio po zhduket

Nga Abaz T. Hoxha / Studiues dhe historian i kinemase Qe ne muajin mars kam hedhur shqetesimin per fatin e kinostudios, por fatkeqesisht asnje nga kineastet nuk u pergjigj. Tashme Kinostudio eshte marre e gjitha More...

abazi
By Gjergji On Sunday, November 17th, 2013
0 Comments

Duke kujtuar 17 nëntorin me Abaz Hoxhën

Abaz Hoxha Historian, Studjues i Kinemasë. Kalova në rrugën e Kavajës para ish ndërtesës të Radio Tiranës, për koincidencë sot më 17 nëntor. Mu zgjuan kujtimet e ditëve të luftës për çlirimin e More...