Prejardhja e Hotit dhe flamuri i Deçiqit

Ded Gjo Luli dhe Palok Traboini 1911 Flamuri

Ded Gjo Luli dhe Palok Traboini Përkitazi me manipulimet historike – Nga KOLEC PALOK TRABOINI Gjithkush në këtë botë mund të lajthisë. Mund të flasë pa përgjegjësi e duke anashkaluar apo shkelur të vërtetat. Kjo rëndom është sëmundje e kohës ku jetojmë. Më së shumti lajthit politika, lajthisin shtetarët kur tjetër flasin More...

by Lek Gjoka | Published 3 weeks ago
gani_mehmetaj
By Gjergji On Sunday, November 26th, 2017
0 Comments

Fundi i vëllazërim-bashkimit

  Nga Gani Mehmetaj / Fragment nga libri: Ëndrra e madhe – fletë të shkëputura ditari 1981-2006 me portretin e Rugovës në dritëhijen e ngjarjeve dramatike. Ardhja e mareshalit Tito në Kosovë, More...

Theron J. Damon shqiptaret
By Lek Gjoka On Thursday, November 23rd, 2017
0 Comments

National Geographic, në 1912: Kush janë shqiptarët

Theron J. Damon Një reportazh analitik i revistës amerikane fotografon Shqipërinë e 1912 para shpalljes së pavarësisë. Një radiografi e saktë për shqiptarët; personalitetin tonë të veçantë dhe vetëdijesimin More...

kong-manastirit-deklarata
By Gjergji On Wednesday, November 22nd, 2017
0 Comments

Kongresi i Manastirit, përcaktimi i alfabetit të gjuhës shqipe

Kongresi i Manastirit u mbajt nga 14 nëntori deri më 22 nëntor 1908 në Manastir, për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Në kongres ishin të pranishëm 160 delegatë, të ardhur nga të gjitha anët More...

faik_konica
By Lek Gjoka On Tuesday, November 21st, 2017
0 Comments

Shqipëria dhe turbullimet e Ballkanit

Faik Konica Albania, qershor 1903 Turbullimet ditë për ditë më të dëndura në Ballkan na shtrëngojnë ta lëmë për më pastaj kryeartikullin që kishim nër mënt të shkruajmë përmi Papën e math qi More...

perlindja
By Gjergji On Wednesday, November 15th, 2017
0 Comments

Gazeta e Vlorës “Perlindja e Shqipëniës” 1913 – Kremtimi i festës kombëtare të 15 Nantorit

  Në gazetën “Perlindja e Shqipëniës” e nëntorit 1913 festimi i ditës së pavarësisë bëhet më dt 15 Nëntor Gazeta e Vlorës “Perlindja e Shqipëniës” – 1913 Kremtimi i festës kombëtare More...

analizat
By Besarta On Thursday, November 9th, 2017
0 Comments

Malaria dhe Fondacioni  Rockefeller

  Fragment nga libri “Shqiperia ne vitin 1937” “Me baze te studimeve te bera rezulton se malarja eshte armiku kryesuer i shendetit publik ne Shqipri. Ne fusha e ne male, ne qytete e ne katunde More...

wilson-woodrow-presidential-portrait
By Lek Gjoka On Wednesday, November 8th, 2017
0 Comments

Presidenti WILSON-ëngjëlli mbrojtës i Shqipërisë

Thomas Woodrow Wilson   Nga KOLEC  TRABOINI Thomas Woodrow Wilson u lind në qytetin Stauton, Virxhinia të Amerikës më 28 dhjetor 1856. Gjatë shkollimi dallohej si një nxënës i zellshmën dhe orator i mirë, More...

ismail Kemal-arratisja
By Besarta On Monday, November 6th, 2017
0 Comments

Arratisja e Ismail Qemalit nga Turqia

Nga Aurenc Bebja, Francë Gazeta franceze, “Le Constitutionnel”, ka botuar, të premten e 4 majit 1900, në ballinë, një shkrim në lidhje me arratisjen e Ismail Qemalit dhe tre djemve të tij nga Turqia. Atdhetari More...

Gjergj-Fishta
By Gjergji On Saturday, November 4th, 2017
0 Comments

Fjalimi i At Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes, Paris 1919

AT GJERGJ FISHTA Prej brigjeve gjëmuese të Euksinit e deri në borën e amshueshme të Alpeve Julie ; prej brigjeve bubulluese të Ekrakeraunve e deri ndër karma të thepisuna të Karpateve, ende të rime me More...