Tag archive for ‘Zef Jubani’
Pjeter_Zarishi
By Lek Gjoka On Friday, October 6th, 2017
0 Comments

Pjetër Zarishi, poeti i parë i letërsisë së re shqipe

Tonin Çobani Nga Tonin Çobani / Pjetër Zarishi është quajtur rendom “poet minor”, por, sado qe me gjysme zeri, edhe “ure kalimi” nga letersia e vjeter shqipe ne letersine e re te Rilindjes More...

Preng Lekunda
By Lek Gjoka On Monday, July 31st, 2017
0 Comments

Preng Lëkunda “Plaku i maleve” që nuk njohu kurrë plakjen…

Preng Lëkunda (Bushpepa) ne rolin e Bajram Currit Nga Xhahid Bushati Preng Lëkunda (Bushpepa), (mbiemrin Lekunda e mbajti per respekt te fshatit te lindjes Lekunda e Kurbneshit Mirditë-shenim i imi – Lek More...

elena_gjika
By Gjergji On Friday, February 3rd, 2017
0 Comments

Elena Gjika – Dora d’Istria

Elena Gjika – Dora d’Istria Elena Gjika, Dora d’Istria, shkrimtare dhe publiciste përparimtare rumune me origjinë shqiptare. Elena Gjika lindi me 3 shkurt 1828 në Kostance, Rumani në familjen More...

Tonin Cobani GV
By Lek Gjoka On Tuesday, December 13th, 2016
0 Comments

De Martino dhe Fishta

Tonin Çobani – Studjues   Disa pikëpyetje të mbetura pezull në Historinë e Letërsisë Shqipe De Martino dhe Fishta, “mësuesi i madh, nxënësi i madh” Nga Tonin Çobani / Historia e letërsisë More...