Tag archive for ‘Voskopoje’
akademia _shkencave
By Besarta On Tuesday, October 10th, 2017
0 Comments

Akademia e Shkencave e Shqipërisë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë e ka fillimin e saj në vitin 1750, kur u krijua në Voskopojë e ashtuquajtura “Akademia e Re”. Që në atë kohë, ajo ishte njëherazi shkollë e mesme dhe qendër More...

voskopoje
By Gjergji On Friday, May 26th, 2017
0 Comments

Shtypshkronja e Voskopojës

Voskopoja që u ndërtua nga një princ i Muzakajve, Petro Muzaka në vitin 1338, vetëm në shek XVII-XVIII u bë një qytet i madh me rreth 20.000 banorë që zhvillonte marrëdhënie tregëtare me Venedikun, More...