Tag archive for ‘Troshan’
Tonin Cobani GV
By Lek Gjoka On Wednesday, December 13th, 2017
0 Comments

De Martino dhe Fishta

Tonin Çobani – Studjues   Disa pikëpyetje të mbetura pezull në Historinë e Letërsisë Shqipe De Martino dhe Fishta, “mësuesi i madh, nxënësi i madh” Nga Tonin Çobani / Historia e letërsisë More...

fishta
By Lek Gjoka On Monday, October 23rd, 2017
0 Comments

146 vjetori i lindjes së Gjergj Fishtës

Nga Pjerin Logoreci / Gjergj Fishta (1871-1940) Klerik, poet, shkrimtar, politikan. Lindi në fshatin e vogël Fishtë të Zadrimës më 23 tetor 1871. Që 6 vjeç e çuan në Seminarin Françeskan të Shkodrës. More...