Tag archive for ‘Skulptor i Popullit’
paskali2
By Gjergji On Friday, December 22nd, 2017
0 Comments

Përvjetori i lindjes së skulptorit të Popullit Odhise Paskali

Odhise Paskali lindi në Përmet më 22 dhjetor 1903. Studioi për Letërsi dhe Filozofi në Torino të Italisë, ku më pas vazhdoi studimet për histori arti në vitin 1927. Ai u bë nismëtar për krijimin e More...

Muntaz_Dhrami
By Lek Gjoka On Friday, November 10th, 2017
0 Comments

Muntaz Dhrami, Skulptor i Popullit

Muntaz Dhrami Muntaz Dhrami lindi në Gjirokastër më 10 nëntor të vitit 1936. Shkollën fillore dhe dy vjet të mesme i mbaroi në Gjirokastër. Gjatë viteve 1953 – 1956 ndoqi studimet në Liceun Artistik More...