Tag archive for ‘Shtëpia Botuese Naim Frashëri’
Pandeli_Koci
By Admin On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Pandeli Koçi, i njohur si Sazan Goliku

Pandeli Koçi (emri letrar Sazan Goliku) ka lindur më 6 janar 1942 në Vlorë. Në qytetin e lindjes ka kryer gjimnazin dhe më vonë Fakultetin Histori – Filologji në Tiranë në vitin 1967. Ka punuar si mësues, More...

drago_siliqi
By Gjergji On Friday, June 9th, 2017
0 Comments

Drago Siliqi poeti që iku i ri

  Drago Siliqi u lind më 9 qershor, 1930 në Tiranë. Ai është nipi i poetit Risto Siliqi. Drago ka shkruar poezinë  e parë që kur ishte 15 vjec. Ai studioi për letërsi në Institutin e Letërsisë More...

odhise-grillo
By Besarta On Tuesday, March 21st, 2017
0 Comments

Odhise Grillo, shkrimtari i zemrave të vogla

Odhise Grillo u lind më 21 mars në vitin 1932 në Vuno të Himarës. Në Vlorë ndoqi shkollën fillore ndërsa të mesmen e vazhdoi tek gjimnazi “Qemal Stafa në Tiranë, ku vazhdoi edhe universitetin në Fakultetin More...

Tri_ngjyra_të_kohës
By Gjergji On Tuesday, September 16th, 2014
0 Comments

U nda nga jeta shkrimtari Ali Abdihoxha

Më datë 15 shtator 2014 është ndarë nga jeta shkrimtari i njohur, ish drejtor i Shtëpisë Botuese “Naim Frashëri”, Tiranë,  Ali Abdihoxha. Abdihoxha është diplomuar në Moskë në Institutin More...