Tag archive for ‘Shkoder’
kole_jakova
By Gjergji On Saturday, November 25th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë shkrimtarin Kolë Jakova

Kolë Jakova lindi 25 nëntor 1915 në qytetin e Shkodrës. Në qytetin e lindjes mbaroi shkollën fillore dhe të mesme, Shkollën Franceskane, e më pas Normalen pranë Gjimnazit të Shkodrës. Në 1935 u emërua More...

ndre-mjeda
By Gjergji On Monday, November 20th, 2017
0 Comments

Ndre Mjeda

Ndre Mjeda teolog, shkrimtar, gjuhëtar, poet i shquar dhe veprimtar patriot./ Lindi në Shkodër më 20 nëntor 1866. I jati quhej Jakë Zefi (Kryeziu) e Luçije (Dominika) Thaçi. Në Shkodër mori mësimet e More...

njac-ndoja
By Besarta On Monday, November 13th, 2017
0 Comments

Injac Ndojaj, gjeologu e petrografi i shquar

Më 13 nëntor 1913 u lind në Shkodër Injac Gj. Ndojaj. Shkollën fillore e kreu në vendlindje. Vazhdoi studimet e mesme të përgjithshme në Gjimnazin e Shkodrës. Kreu studimet e larta në Torino, Itali në More...

fadil-kraja
By Ardi On Saturday, November 11th, 2017
0 Comments

Dramaturgu, Fadil Kraja

Fadil Kraja lindi në Shkodër më 1931. Mësimet e para i mori në qytetin e lindjes dhe më pas vazhdoi studimet e larta në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Filologjisë (Dega gjuhë-letërsi). Për More...

mihal popi
By Gjergji On Tuesday, November 7th, 2017
0 Comments

Mihal Popi, Artist i Popullit

Lindi në Shkodër më 7 nëntor të vitit 1909, në qytetin e lindjes kreu shkollën fillore në Shkollën e Jezuitëve. Familja e tij u transferua ne Tirane ne vitin 1921. Aktivitetin e tij artistik Mihali e filloi More...

tonin_cobani
By Lek Gjoka On Sunday, November 5th, 2017
0 Comments

Tonin Çobani shkrimtar dhe kritik i shquar letrar

Tonin Çobani  lindi më 5 Nëntor të vitit 1947 në Shkodër. Tonin Çobani është graduar Doktor Shkencash (PhD) në fushën e letërsisë duke mbrojtur tezën “Ngjizja mitologjike në ‘Lahutën More...

8
By Lek Gjoka On Friday, November 3rd, 2017
0 Comments

TETORI-MUAJ PROMOVIMESH LETRARE NË SHKODËR

TETORI-MUAJ PROMOVIMESH LETRARE NË SHKODËR Nga RAMAZAN ÇEKA Në Bibliotekën Publike “Marin Barleti”, Shoqata e Shkrimtarëve të Shkodrës organizoi promovimin e katër librave ”Leila Akuzon”, More...

Lec_Shllaku-1
By Gjergji On Friday, November 3rd, 2017
0 Comments

Lec Shllaku

Kolec (Lec) Shllaku u lind më 3 nëntor 1921 në qytetin e Shkodrës. Leci mbeti jetim nga babai që 4 vjeç në ato kushte ai bashkë me nënën dhe dy vëllezërit u rrit në shtëpinë e dajës, i cili ishte rrobaqepës More...

femrat ne teater
By Gjergji On Sunday, October 29th, 2017
0 Comments

Femrat e para shqiptare, që luajtën në teatër

Shkodranet e para të teatrit në Shqipëri. Nga Besi Bekteshi / Besi Bekteshi Në shumë nga pikëpyetjet e ditëve të sotme, nga shumë drama të mëdha të femrës shqiptare pikërisht sot, nga një tragjedi More...

Gjon_03-vi
By Gjergji On Thursday, October 26th, 2017
0 Comments

Gjon Kapidani, simfoniku i fundit shkodran

Nga Qamil Gjyrezi / Qamil Gjyrezi Gjon Kapedani, komozitori shkodran dhe kombëtar është kompozitori i fundit zhanrit simfonik në Shkodër. Ai ka bërë pjesë ne atë plejadë muzikantësh të shquar shkodranë, More...