Tag archive for ‘SHBA’
wilson
By Ardi On Sunday, October 15th, 2017
0 Comments

Noli, Konica dhe Wilson

Nga Anton Çefa / “S’ ka dyshim se më gëzohet zemra kur mësoj për ndjenjat e bukura që ushqejnë kundrejt meje në Shqipëri . . . . Kujtoj se çdo takim me të tilla kombe na sqaron më së miri pikëpamjen More...

majat_e_shales
By Ardi On Tuesday, September 26th, 2017
0 Comments

Rose Wilder Lane dhe libri “Majat e Shalës”

  Nga Ilir Seci / Ilir Seci Lidhur me librin “Majat e Shales”, (“The Peaks of Shala”), te autores amerikane Rouz Uajlder Lein, (Rose Wilder Lane), botim i “Ndermarrja Botuese More...

NG-1912
By Ardi On Saturday, August 5th, 2017
0 Comments

Shqiptarët – National Geographic 1912

Nga Theron J. Damon / Shqiptari është europian: për më shumë se dy mijë vjet ka jetuar atje ku jeton tani – në fortesat e Epirit dhe Ilirisë, përtej Adriatikut paralel me thembrën e Italisë. Në fillim More...

sotirlashova1
By Lek Gjoka On Friday, July 14th, 2017
0 Comments

Sotir Lashova , shkrimtar,fabulist

Nga Lek Gjoka / Sotir Nuni (Lashova) lindi më Lashovë të Ersekës në vitin 1931 dhe vdiq më 14 korrik 2013 në Jacksonville Florida SH.B.A. Ne moshë fare të re filloi punë si çirak në Korçë. Pushtimi More...

sami_repishti
By Gjergji On Thursday, April 6th, 2017
0 Comments

Sami Repishti figurë e shquar e shqiptarëve të amerikës

Sami Repishti u lind më 6 prill 1925 në Shkodër ku kreu shkollën fillore dhe Liceun në vitin 1942. Filloi shkollën e lartë në Firence për Histori moderne, por e la se u kthye në Shqipëri për të luftuar More...

faik_konica_cbs_dielli.al_-600
By Ardi On Wednesday, March 15th, 2017
0 Comments

Faik Konica, personalitet politiko shoqëror

Faik Konica u lind më 15 mars të vitit 1876 në Konicë. Rrjedh nga familja e vjetër feudale e bejlerëve të Konicës. Mësimet e para i mori në vendlindje, në gjuhën turke, arabe dhe greke. Vazhdimin e shkollimit More...

Konica e Josif Pani 1910 retushuar
By Lek Gjoka On Friday, January 27th, 2017
0 Comments

Zbulimi i fotografisë së Faik Konicës

Kalon tre herë oqeanin Gjysëm shekulli fshehur në sëndukët e familjes Pani Nga KOLEC TRABOINI Miku im Sotir Pani nga Dardha që tash jeton në Boston, bir e nip i patriotëve të mëdhenj Vasil e Josif Pani, More...

xhevat-mustafa
By Gjergji On Tuesday, November 1st, 2016
0 Comments

“Epoka” Obama, një gotë e mbushur përgjysmë

…reformat, – të tilla si liberalizimi i tregtisë dhe liberalizimi financiar, për të cilat udhëheqësit politikë, pra edhe Barack Obama, patën premtuar se mund të siguronin mirëqenie për të gjithë More...

nato-tirane
By Gjergji On Sunday, May 29th, 2016
0 Comments

Nato në Shqipëri dhe Greqia

Kur Greqia tolerohet në NATO, me statusin zyrtar të “kolonës së pestë” ruse, madje privilegjohet financiarisht si askush, NATO humb besueshmërinë minimale Nga Kastriot Myftaraj Mastriot Myftaraj Greqia, More...

dekret
By Gjergji On Sunday, February 8th, 2015
0 Comments

Dekretohet Filoreta Faber, Ambasadore në SHBA

Disa muaj pas propozimit të qeverisë, Presidenti i Republikës, ka firmosur emërimin e Floreta Faber, si ambasadore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Floreta Faber do të zëvendësojë në këtë post ambasadorin More...