Tag archive for ‘Rrethimi i Shkodres’
Shkodra-1912-1913
By Skender On Sunday, March 26th, 2017
0 Comments

Rrethimi i Shkodrës nga Serbo-Malazezët

Pamje te rralla nga rrethimi i Shkodrës në vitet 1912-1913 nga ushtria Serbo-Malazeze me princin malazez në krye. Në këtë filmim shikohen qartë dëmtimet që ka pësuar qyteti dhe popullata e Shkodrës. Ndër More...

barleti
By Gjergji On Tuesday, January 10th, 2017
0 Comments

513 vjetori i botimit të veprës së Marin Barletit, Rrethimi i Shkodrës

 Më 10 janar 1504 në Venedik doli botimi në latinisht i veprës së Marin Barletit, “De obsidione Scodrensi”, (Rrethimi i Shkodrës)  një nga veprat më të njohura historike për kohën që bëri të More...