Tag archive for ‘Pogradec’
Lazgush_Poradeci
By Skender On Wednesday, December 27th, 2017
0 Comments

Poeti lirik Lasgush Poradeci

Lasgush Poradeci, (Llazar Sotir Gusho) Poet lirik, publicist dhe përkthyes , lindi më 27 dhjetor të vitit 1899 në Pogradec, Shqipëri dhe vdiq më 12 nëntor të vitit 1987. Lasgush Poradeci Mësimet e para More...

mitrush-kuteli
By Gjergji On Wednesday, September 13th, 2017
0 Comments

Dhimitër Pasko (Mitrush Kuteli) shkrimtar, përkthyes dhe ekonomist i shquar

Dhimitër Pasko i njohur me pseudonimin Mitrush Kuteli lindi më 13 shtator 1907 në Pogradec, I ati, Pandi, i biri i Pasko Kutelit, ishte rrobaqepës që kish jetuar 24 vjet në mërgim, në Rumani. Pas kthimit More...