Tag archive for ‘Ndoc Selimi’
lin_delija
By Besarta On Saturday, October 14th, 2017
0 Comments

Piktori i përmasave ndërkombëtare, Lin Delija

Nga Ndoc Selimi Ndoc Selimi Emri i piktorit shkodran Lin Delija qendron sot përkrah më të mëdhenjve të nëntëqindës europiane. “Gjithë jeta e tij ishte një diktoni ndërmjet lirisë artistike dhe More...

voskopoja2
By Ardi On Saturday, July 22nd, 2017
0 Comments

Voskopoja – qyteti i lavdisë së harruar

Nga Ndoc Selimi Për Voskopojën, e njohur ndryshe si Moskopelles, Moscopoli, Moscopole në aromene, është folur e njohur pak sidomos në kohët pas goditjes për vdekje, deri sa sot dëshmitë duhen nxjerrë More...

nekropul
By Gjergji On Saturday, December 20th, 2014
0 Comments

Ndikimi i kulturës kelte në kulturën ilire të nekropolit të Komanit dhe anasjelltas

Nga libri i studjuesit Ndoc Selimi “Kultura e Komanit dhe komanasit” / Në kohën e bronxit, në fund të shek. XIV para Krishtit, u duk në Europën qëndrore një kulturë e karakterizuar ndryshe nga More...