Tag archive for ‘Mësues i Popullit’
shaban_demiraj
By Besarta On Monday, January 1st, 2018
0 Comments

Përkujtojmë Prof. Shaban Demiraj

Shaban Demiraj lindi në 1 janar 1920 në Vlorë. Kreu shkollën e mesme në Tiranë dhe studimet e larta në degën e gjuhës shqipe e të letërsisë në Institutin Pedagogjik 2-vjeçar (1946–1948) dhe më pas More...

MIGJENI-02
By Besarta On Friday, October 13th, 2017
0 Comments

Millosh Gjergj Nikolla

  Millosh Gjergj Nikolla (Migjeni) u lind më 13 tetor të vitit 1911 në Shkodër. Tragjeditë familjare të vdekjes së nënës të jatit dhe të vëllait ndoqën njëra tjetrën që kur ai ishte 5 vjeç. More...

Jup_Kastrati
By Gjergji On Thursday, October 12th, 2017
0 Comments

Jup Kastrati në fushën e dialektologjisë shqiptare

Nga Prof. Gjovalin Shkurtaj / Profesor Gjovalin Shkurtaj Prof. dr.Jup Kastratin, “Mësues i Popullit”, “Mjeshtër i Madh i Punës”, e përkujtojmë me nderimin dhe vlerësimet e larta që meriton një burrë More...

marie Logoreci 95
By Lek Gjoka On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

marie_logoreci
By Gjergji On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

Qazim_Turdiu
By Besarta On Wednesday, June 7th, 2017
0 Comments

Kujtojmë Profesorin Qazim Turdiu

Qazim Turdiu u lind në Tiranë më 7 qershor 1917. Pasi kreu Gjimnazin e Tiranës, vazhdoi studimet e larta për matematikë në Universitetin e Montpellier të Francës, ku u diplomua më 1939. U kthye në Shqipëri More...

Medalja_e_Ak_Shk
By Ardi On Saturday, June 3rd, 2017
0 Comments

Duke kujtuar matematicienin Petraq Pilika

Petraq Pilika, lindi më 3 qershor të vitit 1924 në Korçë ku bëri shkollën fillore dhe liceun e Korçës. Më pas ndoqi Fakultetin e Mekanikës dhe Matematikës në Institutin e Lartë Pedagogjik. Me krijimin More...