Tag archive for ‘Marin Barleti’
barleti
By Gjergji On Wednesday, January 10th, 2018
0 Comments

514 vjetori i botimit të veprës së Marin Barletit, Rrethimi i Shkodrës

 Më 10 janar 1504 në Venedik doli botimi në latinisht i veprës së Marin Barletit, “De obsidione Scodrensi”, (Rrethimi i Shkodrës)  një nga veprat më të njohura historike për kohën që bëri të More...

Gjergj_Kastrioti1
By Lek Gjoka On Saturday, May 6th, 2017
0 Comments

Gjergj Kastrioti – Skënderbeu – Heroi Kombëtar i shqiptareve, Mbrojtës i Krishterimit

Gjergj  Kastrioti – Skënderbeu Skënderbeu ose Skënderbej (nga Turqisht osmanlli: İskender Bey; emri i vërtetë: Gjergj Kastrioti Skënderbeu lindi 6 Maj, 1405, Principata e Kastriotit dhe vdiq me More...

u1_LekeDukagjini1-221x300
By Lek Gjoka On Tuesday, April 25th, 2017
0 Comments

Princi Lekë Dukagjini – intervistë me studjuesin Tonin Çobani

“Princi i përfolur Lekë Dukagjini” Intervistë me studjuesin  Tonin Çobani Tonin Cobani – Në historiografin e derisotme shqiptare, historia e shek.XV është identifikuar me historinë e Skënderbeut More...