Tag archive for ‘Manastir’
kong-manastirit-deklarata
By Gjergji On Wednesday, November 22nd, 2017
0 Comments

Kongresi i Manastirit, përcaktimi i alfabetit të gjuhës shqipe

Kongresi i Manastirit u mbajt nga 14 nëntori deri më 22 nëntor 1908 në Manastir, për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Në kongres ishin të pranishëm 160 delegatë, të ardhur nga të gjitha anët More...

Sotir_Kolea
By Lek Gjoka On Monday, September 4th, 2017
0 Comments

Sotir Kolea leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare për Pavarësi

Shkruar nga Nini Mano /  Sotir Kolea (Berat, 4 shtator 1872 – Elbasan, 3 Korrik1945) qe leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare dhe drejtor i Bibliotekës Kombëtare në vitin More...