Tag archive for ‘Koman’
valbona2
By Besarta On Tuesday, August 22nd, 2017
0 Comments

Mrekullia alpine e Valbonës

Nga Gjon Neçaj / Për të shkuar në “Fushën e Gjësë”, në Valbonë, duhet të udhëtosh deri në 6 orë nga kryeqyteti, në çfarëdo drejtimi që të nisesh. Nga Bajram Curri për në “Fushën e Gjësë” More...

nekropul
By Gjergji On Saturday, December 20th, 2014
0 Comments

Ndikimi i kulturës kelte në kulturën ilire të nekropolit të Komanit dhe anasjelltas

Nga libri i studjuesit Ndoc Selimi “Kultura e Komanit dhe komanasit” / Në kohën e bronxit, në fund të shek. XIV para Krishtit, u duk në Europën qëndrore një kulturë e karakterizuar ndryshe nga More...