Tag archive for ‘Kisha katolike’
flamuri 1912
By Lek Gjoka On Thursday, December 7th, 2017
0 Comments

Kisha katolike për Pavarësinë e Shqipërisë: “Kush është autori i Flamurit?”

Pas njëqind e tre vjetësh, shqiptarët nuk e kanë ende të qartë kush është autori a autorja e Flamurit Kombëtar. Në fletoren “Arbëria”, Kristo Floqi pat shkruar se flamurin, që u ngrit për herë More...

mesuesit
By Gjergji On Tuesday, July 11th, 2017
0 Comments

Shkollat e para në Shqipëri

Sipas studiuesit Sami Rrepishti shkollat e para në gjuhën shqipe janë hapur në veri të Shqipërisë nga klerikët katolikë. Dhe pikërisht në Ulqin në vitin 1258, në Durrës në vitin 1278, në Shkodër More...