Tag archive for ‘Kinostudio’
petrit-llanaj
By Admin On Tuesday, January 2nd, 2018
0 Comments

Aktori dhe regjisori Petrit Llanaj

Petrit Llanaj lindi më 2 Janar 1937 në Vlorë. Kreu studimet universitare në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë për Dramaturgji. Nga viti ‘80 e deri sa doli në pension ka punuar si regjisor në Kinostudio. More...

kolec_traboini
By Besarta On Tuesday, September 12th, 2017
0 Comments

Kriza e artistit dhe superkriza e kulturës

Nga Kolec Traboini / Kolec Traboini   Është krejt e natyrshme që në këtë demokraci të pambrrime, kur Shqipëria është në anarki dhe artistët në pikë të hallit, kur arti mezi merr frymë, të kemi More...

kinostudio-4
By Besarta On Friday, September 2nd, 2016
0 Comments

Kinostudio po zhduket

Nga Abaz T. Hoxha / Studiues dhe historian i kinemase Qe ne muajin mars kam hedhur shqetesimin per fatin e kinostudios, por fatkeqesisht asnje nga kineastet nuk u pergjigj. Tashme Kinostudio eshte marre e gjitha More...

Kinostudio 1952
By Ardi On Sunday, August 31st, 2014
0 Comments

Kinostudio – në vend të ullinjve mbollën beton

Nga Kolec Traboini / – Deputeti Koço Kokëdhima ma përmend emrin 5 herë në një polemikë për Kinostudion, por në nëntitull del Mero Baze?! – Gazeta SOT 22 gusht 2014 f. 4 Që në krye do ta them More...