Tag archive for ‘kinostudio Shqiperia e Re’
tinka_kurti
By Gjergji On Sunday, December 17th, 2017
0 Comments

Tinka Kurti në 85 vjetorin e lindjes

Tinka Kurti u lind më 17 dhjetor 1932 në Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë. U ngjit për herë të parë në skenë kur ishte vetëm 14 vjeç. Për disa vjet u aktivizua në teatrin amator në Shkodër. Më 1947 More...

Gazmend_Leka
By Lek Gjoka On Wednesday, October 11th, 2017
0 Comments

Gazmend Leka, piktor, regjisor, grafist

Gazmend Leka , Piktor, Regjisor, Grafist Gazmend Leka u lind më 11 tetor, 1953, në Tiranë. Në vitin 1978 mbaron Institutin e Larte te Arteve dhe një vit më vonë fillon punë si bashkëpunëtor në dizenjimin More...

Abaz_Hoxha
By Gjergji On Friday, April 14th, 2017
0 Comments

Abaz Hoxha, studjues dhe historian i kinematografisë

Nga Pjerin Logoreci / Abaz Tahir Hoxha Inxinier elektronik, Studjues dhe Historian i Kinematografisë Abaz Hoxha (Foto nga Pjerin Logoreci) Lindi në Tragjas, Vlorë më 14 prill 1930. Rrjedh nga një familje tradicionalisht More...

ljarja-radiostacioni
By Gjergji On Saturday, April 1st, 2017
0 Comments

Rikard Ljarja, aktori që la gjurmë të pashlyera në kinemanë shqiptare

Rikard Ljarja lindi më 1 prill 1943 në Shkodër, më 1960 mbaroi maturën në Shkodër kurse më 1965 u diplomua në Institutin e Lartë të Arteve, Tiranë. Për tetë vite pas diplomimit punoi aktor  në Teatrin More...

kinostudio
By Gjergji On Friday, March 31st, 2017
0 Comments

Mohimi i kulturës dhe i traditës është vdekja graduale e një kombi

-publikuar për herë të parë më 24.08.2010- Nga Abaz Hoxha / Studius dhe historian i kinemasë E kam fjalën për atë dashuri që lindi dhe u kalit gradualisht në atë sallën e vogël të regjistrimit të More...

bujar-kapexhiu
By Gjergji On Wednesday, March 22nd, 2017
0 Comments

Bujar Kapexhiu, aktori, piktori dhe regjisori

Bujar Kapexhiu ka lindur më 22 mars 1944 në Tiranë, ku dhe u shkollua. Kapexhiu studioi për aktor në shkollën e lartë pranë Teatrit Kombëtar, si edhe kursin e lartë pasuniversitar për regjisor po aty. More...

Saim_Kokona
By Lek Gjoka On Sunday, February 26th, 2017
0 Comments

Kinooperatori i njohur Saim Kokona

Saim Kokona, lindi më 26 shkurt të vitit 1934 në Gjirokastër. Në moshën 10-vjeçare shpërngulet familjarisht në Tiranë, ku mori edhe arsimin e parë. Kreu liceun artistik, “Jordan Misja”, për pikturë. More...

kallfa
By Admin On Tuesday, February 17th, 2015
0 Comments

Kallfa i dhuron arkivin fotografik Fototekës Marubi

Ministria e Kulturës njofton se më dt 17  17 shkurt, ora 11:00, do të zhvillohet Ceremonia e dhurimit të Arkivës “Foto Studio Kallfa” në Tiranë me fotografët vëllezërit Mehmet dhe Osman Kallfa, për Fototekën More...

xhevat_behri-1
By Ardi On Saturday, November 22nd, 2014
0 Comments

Shuhet Xhevat Behri, një nga veteranët e Kinostudios

  Xhevat Behri lindi në Shkodër më 9 shkurt 1929. Kreu me korrespondencë Liceun Artistik në Tiranë. Filloi punë në Ndërmarrjen Kinematografike më 2 dhjetor 1949. Më 1953 u dërgua me një grup shokësh More...