Tag archive for ‘Kallmeti’
12042633_10153543643362357_8322316789855513398_n
By Lek Gjoka On Wednesday, November 1st, 2017
0 Comments

Kallmeti fshati i “intrigave” kundër Ismail Qemalit

Kallmeti-pikture e piktorit lezhjan Pashk Pervathi   Shumë kohë më parë, aty më shekullin e XVII në këtë vend te quajtur Kallmet ka ndodhur një nga intrigat më të mëdha të religjionit shqiptar. More...

“Mbledhës shqiptarë të ullirit”, titullohet një tablo e njërit prej piktorëve më të shquar amerikanë të të gjitha kohërave, John Singer Sargent
By Lek Gjoka On Sunday, April 30th, 2017
0 Comments

Piktori amerikan Sargent dhe piktura “Mbledhës shqiptarë të ullirit”

Nga Tonin Çobani / “Mbledhës shqiptarë të ullirit”, titullohet një tablo e njërit prej piktorëve më të shquar amerikanë të të gjitha kohërave, John Singer Sargent (1856-1925), i cilësuar piktor More...

lek-gjoka-flamuri-usa-alb
By Lek Gjoka On Tuesday, October 18th, 2016
0 Comments

Uragani Matthew i Floridës dhe Uragani i Dhimbjeve maleve të Greqisë

Lek Gjoka – Fragmente jete – Uragani Matthew po vrapon me shpejtësi marramendëse nëpër oqeanin Atlantik. Alarmi për demet katastofike që mund të shkaktoje vazhdon pa ndërprerje nëpër kanalet televizive More...