Tag archive for ‘Ilirët’
Aristidh_Kola-nga k.traboini
By Gjergji On Saturday, October 28th, 2017
0 Comments

Sllavët dhe Arbëreshët

Nga Aristidh Kola / Aristidh Kola, (Foto nga Kolec Traboini) Emri kombëtar Iliri dhe Ilir dëgjohet deri në shekullin e VI. Në 5 shekujt e mëpasshëm nuk bëhet fjalë fare për ilirët. Është e vërtetë More...

Arion Hysenbegas
By Besarta On Friday, October 6th, 2017
0 Comments

Botëkuptimi fetar i shqiptarit

Nga Arion Hysenbegas Arion Hysenbegas – Matematikan, shkrimtar, studiues (foto Albanian Waves) Matematikan, shkrimtar, studiues Pellazgët, ilirët, pra, shqiptarët e hershëm ishin paganë. Ata adhuronin More...

Epiroti
By Lek Gjoka On Thursday, August 24th, 2017
0 Comments

Epiri dhe përkatësia etnike e epirotëve

    Isuf B. Bajrami ’’S’ka komb tjetër të jetë marrë nëpër këmbë kaq pamëshirshëm nga shtetet fqinjë!’’. “Correspondence de Lord Byron”,Paris,1825 Shkruan: Isuf B. Bajrami [email protected] Epiri More...

nekropul
By Gjergji On Saturday, December 20th, 2014
0 Comments

Ndikimi i kulturës kelte në kulturën ilire të nekropolit të Komanit dhe anasjelltas

Nga libri i studjuesit Ndoc Selimi “Kultura e Komanit dhe komanasit” / Në kohën e bronxit, në fund të shek. XIV para Krishtit, u duk në Europën qëndrore një kulturë e karakterizuar ndryshe nga More...