Tag archive for ‘Ilir Ikonomi’
vatra-noli-zogu
By Gjergji On Tuesday, January 9th, 2018
0 Comments

93 vjet më parë: Vatra, Noli dhe Zogu

Nga Ilir Ikonomi / (nxjerrë nga arkivi amerikan) Ilir Ikonomi Më 10 janar 1925, ministri amerikan në Tiranë, Ulysses Grant-Smith, njoftoi Departamentin e Shtetit për një seri telegramesh të shkëmbyera mes More...

ismail-qemali
By Gjergji On Monday, November 27th, 2017
0 Comments

Një intervistë e rrallë e Ismail Qemalit

Nga Ilir Ikonomi / Ilir Ikonomi Ismail bej Vlora i dha intervistë një gazetari italian në Romë më 1 prill 1913, katër muaj pas shpalljes së pavarësisë. Më në fund, Ismail beu kishte arritur të dilte More...

isa-boletini
By Gjergji On Sunday, June 11th, 2017
0 Comments

Isa Boletini – Një portret i gazetës austriake më 1911

Nga Ilir Ikonomi / Gazetarët e huaj e quanin privilegj të bisedonin me Isa Boletinin. Një korrespondent, i cili e kishte takuar Isën në kullën e tij në Boletin, na jep një përshkrim të shkurtër që e More...