Tag archive for ‘Gjirokaster’
petro-zheji.
By Lek Gjoka On Monday, October 16th, 2017
0 Comments

Gjuhëtari dhe përkthyesi Petro Zheji

Petro Zheji   Petro Zheji ka lindur në Gjirokastër më 16 tetor 1929, jeton në Tiranë. Ka qenë arsimtar, përkthyes i sprovuar dhe gjuhëtar me erudicion. Vëllai i tij, Gjergj Zheji ka qenë një personalitet More...

cabej
By Lek Gjoka On Sunday, August 6th, 2017
0 Comments

Eqrem Çabej një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare.

Eqrem Çabej   Eqrem Çabej lindi më 6 gusht të vitit 1908 në Gjirokastër. Ishte një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare Shkollimin fillor e kreu në vitin 1921 në More...

andon-zako-cajupi
By Ardi On Monday, March 27th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë rilindasin Andon Zako Çajupi

Andon Zako Çajupi ka lindur në Sheper të Zagorisë (Gjirokastër) më 27 mars 1866. Vazhdoi në Nivan mësimet e shkollës së mesme, të cilat i plotësoi në një lice francez në Egjipt, ku jetonte i ati. More...

Saim_Kokona
By Lek Gjoka On Sunday, February 26th, 2017
0 Comments

Kinooperatori i njohur Saim Kokona

Saim Kokona, lindi më 26 shkurt të vitit 1934 në Gjirokastër. Në moshën 10-vjeçare shpërngulet familjarisht në Tiranë, ku mori edhe arsimin e parë. Kreu liceun artistik, “Jordan Misja”, për pikturë. More...

ismail_kadare
By Gjergji On Saturday, January 28th, 2017
0 Comments

Gëzuar ditëlindjen Kadare

Ismail Kadare u lind më 28 janar 1936 në Gjirokastër, ku përfundoi edhe arsimin e mesëm, më 1958 mbaroi degën e Gjuhës e të Letërsisë në Universitetin e Tiranës. Më pas shkoi në Moskë me studime More...