Tag archive for ‘Filip Shiroka’
Tonin Cobani GV
By Lek Gjoka On Wednesday, December 13th, 2017
0 Comments

De Martino dhe Fishta

Tonin Çobani – Studjues   Disa pikëpyetje të mbetura pezull në Historinë e Letërsisë Shqipe De Martino dhe Fishta, “mësuesi i madh, nxënësi i madh” Nga Tonin Çobani / Historia e letërsisë More...

Filip_Shiroka
By Gjergji On Monday, August 3rd, 2015
0 Comments

Filip Shiroka – poeti i ëmbël i Shkodrës

Filip Shiroka u lind në Shkodër më 3 gusht 1859. Mësimet e para i mori në shkollën françeskane të vendlindjes. Më vonë punoi si libralidhës. Njëri nga mësuesit e tij ishte poeti arbëresh Leonardo De More...