Tag archive for ‘Fan Noli’
wilson
By Ardi On Sunday, October 15th, 2017
0 Comments

Noli, Konica dhe Wilson

Nga Anton Çefa / “S’ ka dyshim se më gëzohet zemra kur mësoj për ndjenjat e bukura që ushqejnë kundrejt meje në Shqipëri . . . . Kujtoj se çdo takim me të tilla kombe na sqaron më së miri pikëpamjen More...

majat_e_shales
By Ardi On Tuesday, September 26th, 2017
0 Comments

Rose Wilder Lane dhe libri “Majat e Shalës”

  Nga Ilir Seci / Ilir Seci Lidhur me librin “Majat e Shales”, (“The Peaks of Shala”), te autores amerikane Rouz Uajlder Lein, (Rose Wilder Lane), botim i “Ndermarrja Botuese More...

noli-qerimi
By Gjergji On Sunday, August 20th, 2017
0 Comments

Zëri i Nolit dhe një fotografi e vjetër

nga Qerim Vrioni/ Qerim Vrioni – Studjues Ndërsa zërin e Nolit e kisha dëgjuar dhe para disa kohësh, atë të Fishtës e hasa për herë të parë ditët e shkuara. Priftin erudit ortodoks e kishin inçizuar More...

Petro_Nini_Luarasi
By Lek Gjoka On Thursday, August 17th, 2017
0 Comments

Petro Nini Luarasi, martiri i gjuhës shqipe

Petro Nini Luarasi “Mësuesi i Popullit” Petro Nini Luarasi, veprimtar i shquar i rilindjes kombëtare, mësues i shqipes dhe nismëtar i krijimit të shkollave dhe kishës ortodokse shqipe, publicist, More...

shqiptaret-noli
By Gjergji On Tuesday, January 31st, 2017
0 Comments

Fan Noli në revistën franceze « Le Cris des Peuples » : Një tragjedi në tri akte ndaj shqiptarëve në Jugosllavi dhe Greqi – Shpronësim, dëbim, asgjësim

Nga Aurenc Bebja, Francë – 25 Janar 2017 / Revista mujore franceze « Le Cris des Peuples », 4 marsin e vitit 1929, ka botuar shkrimin e Fan Nolit, i cili gjendet në faqen n°18. Serbët dhe grekët po ushtronin More...

noli_bishop
By Lek Gjoka On Friday, January 6th, 2017
0 Comments

Theofan Stilian Noli, personalitet i shquar

Fan Noli Bishop   Fan Noli (6 Janar 1882- 13 Mars 1965), i njohur edhe me emrin Theofan Stilian Noli, nuk qe vetëm një udhëheqës i shquar i bashkësisë shqiptaro-amerikane, por edhe një figurë madhore More...

faik_konica
By Gjergji On Monday, December 5th, 2016
0 Comments

Faik Konica në kërkim të një Princi për Shqipërinë

Më 8 dhjetor 1912 në Boston u mbajt Kuvendi i Jashtëzakonshëm i Vatrës qe vendosi të dërgojë Faik Konicën delegat në Evropë dhe Shqipëri që tu paraqiste njerësve e politikanëve mendimet për të zgjedhur More...