Tag archive for ‘Elbasan’
Lec_Shllaku-1
By Gjergji On Friday, November 3rd, 2017
0 Comments

Lec Shllaku

Kolec (Lec) Shllaku u lind më 3 nëntor 1921 në qytetin e Shkodrës. Leci mbeti jetim nga babai që 4 vjeç në ato kushte ai bashkë me nënën dhe dy vëllezërit u rrit në shtëpinë e dajës, i cili ishte rrobaqepës More...

Sotir_Kolea
By Lek Gjoka On Monday, September 4th, 2017
0 Comments

Sotir Kolea leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare për Pavarësi

Shkruar nga Nini Mano /  Sotir Kolea (Berat, 4 shtator 1872 – Elbasan, 3 Korrik1945) qe leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare dhe drejtor i Bibliotekës Kombëtare në vitin More...

Dhimiter_Shuteriqi,_Albanian_scholar
By Lek Gjoka On Wednesday, July 26th, 2017
0 Comments

Dhimitër Shuteriqi, shkrimtar, poet e studjues

Dhimitër Shuteriqi, lindi me 26 Korrik vitin 1915, ne Elbasan dhe ndahet nga jeta me 22 korrik 2003. Shkollen fillore dhe te mesme e kreu ne Liceun e Korces, nderkohe qe ne vitet e para te rinise ai u njoh si poet More...

Lef-Nosi
By Ardi On Sunday, April 9th, 2017
0 Comments

Politikani patriot Lef Nosi

Lef Nosi u lind në qytetin e Elbasanit më 9 prill të vitit 1877 në një familje të pasur. Ai ishte djali më i vogël i Siljanit dhe Anës ndër tetë vëllezër e motra. Nosi u arsimua fillimisht në vendlindje More...

demir-hyskja
By Gjergji On Saturday, August 6th, 2016
0 Comments

U nda nga jeta aktori i teatrit dhe kinemasë Demir Hyskja

Demir Hyskja u lind më 1 janar 1937 në Elbasan. Arsimin fillor dhe të mesëm e kreu në qytetin e lindjes. Në vitin 1955 përfundoi shkollën e mesme të ndërtimit. Punoi për disa vite si Teknik ndërtimi More...