Tag archive for ‘Cesk Zadeja’
tish_daia
By Gjergji On Tuesday, January 30th, 2018
0 Comments

Tish Daija, i veçanti

Tish Daija, Artist i Popullit, Kompozitor, Pedagog. Ka lindur më 30 janar 1926 në Shkodër. Që i vogël duke qëndruar pranë të atit dhe xhaxhait që ishin orkestrantë të njohur në Shoqërinë “Rozafat”, More...

Gjon_03-vi
By Gjergji On Thursday, October 26th, 2017
0 Comments

Gjon Kapidani, simfoniku i fundit shkodran

Nga Qamil Gjyrezi / Qamil Gjyrezi Gjon Kapedani, komozitori shkodran dhe kombëtar është kompozitori i fundit zhanrit simfonik në Shkodër. Ai ka bërë pjesë ne atë plejadë muzikantësh të shquar shkodranë, More...

Zadeja Cesk
By Lek Gjoka On Thursday, June 8th, 2017
0 Comments

I paharruari Çesk Zadeja

Çesk Zadeja lindi më 8 qershor të vitit 1927 në Shkodër, dhe vdiq më 15 gusht të vitin 1997 në Romë. Mësimet e para i mori në vendin e lindjes, në shkollën françeskane, ku krahas mësimit të përgjithshëm, More...

martin_gjoka
By Besarta On Thursday, April 20th, 2017
0 Comments

Atë Martin Gjoka – kompozitor e mësues i madh i plejadës së muzikantëve shqiptarë

Kolec Traboini Nga KOLEC TRABOINI Kam parë në lulishten para Vllezërve Frashëri në qëndër të Tiranës që “kuq e zinjtë” e politikës kishin vënë ca tabela me fotot e 101 personaliteteve të More...

muzika-new_york
By Gjergji On Saturday, June 28th, 2014
0 Comments

Muzika klasike shqiptare shpalos vlerat në “Carnegie Hall”, New York

Nën kujdesin e Misionit të Përhershëm të Repubikës së Shqipërisë pranë OKB-së, të dielën në mbrëmje me datë 15 qershor 2014 – u organizua aktiviteti “Një Mbrëmje me Muzikë Klasike Shqiptare More...