Tag archive for ‘ballkani’
Balkan_kufinjte
By Lek Gjoka On Friday, December 15th, 2017
0 Comments

105 vjetori i Konferencës së Paqes në Londër

  Ndryshimi i Kufijve te Ballkanit sipas Konferences Më 3 dhjetor 1912 u nënshkrua Armëpushimi për t’i dhënë fund Luftës së Parë Ballkanike dhe në shtator 1912 në St James’s Palace nën drejtimin More...

Gjergj-Fishta
By Gjergji On Saturday, November 4th, 2017
0 Comments

Fjalimi i At Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes, Paris 1919

AT GJERGJ FISHTA Prej brigjeve gjëmuese të Euksinit e deri në borën e amshueshme të Alpeve Julie ; prej brigjeve bubulluese të Ekrakeraunve e deri ndër karma të thepisuna të Karpateve, ende të rime me More...

Aristidh_Kola-nga k.traboini
By Gjergji On Saturday, October 28th, 2017
0 Comments

Sllavët dhe Arbëreshët

Nga Aristidh Kola / Aristidh Kola, (Foto nga Kolec Traboini) Emri kombëtar Iliri dhe Ilir dëgjohet deri në shekullin e VI. Në 5 shekujt e mëpasshëm nuk bëhet fjalë fare për ilirët. Është e vërtetë More...

Balkans_regions_map
By Lek Gjoka On Sunday, October 19th, 2014
0 Comments

A duhet që Amerika dhe Evropa ta lejojnë hapjen e një konfikti të ri në Ballkan?

Nga Lek Gjoka www.gazetavatra.com Një ndeshje futbolli e nderprere midis Shqipërise dhe Serbise po kthehet në një përplasje diplomatike në Ballkan. Jo vetem Serbia me politikanë të paafte për tu bërë More...

Balkan_kufinjte
By Gjergji On Sunday, December 15th, 2013
0 Comments

101 vjetori i Konferencës së Paqes në Londër

Ndryshimi i Kufijve te Ballkanit sipas Konferences Më 3 dhjetor 1912 u nënshkrua Armëpushimi për t’i dhënë fund Luftës së Parë Ballkanike dhe në shtator 1912 në St James’s Palace nën drejtimin More...

english_cameria_map
By Lek Gjoka On Monday, October 14th, 2013
0 Comments

A duhet të ketë “frikë” Greqia?

Nga Lek Gjoka   “Bomba” e frikes se qeveritareve te rinjë të Tiranes plasi. Në viziten e radhes të zëvendeskryeministrit dhe ministër i  jashtëm i Greqisë zoti Venizelos në Shqipëri, More...