Tag archive for ‘Aurenc Bebja’
shqiptaret-noli
By Gjergji On Wednesday, January 31st, 2018
0 Comments

Fan Noli në revistën franceze « Le Cris des Peuples » : Një tragjedi në tri akte ndaj shqiptarëve në Jugosllavi dhe Greqi – Shpronësim, dëbim, asgjësim

Nga Aurenc Bebja, Francë – 25 Janar 2017 / Revista mujore franceze « Le Cris des Peuples », 4 marsin e vitit 1929, ka botuar shkrimin e Fan Nolit, i cili gjendet në faqen n°18. Serbët dhe grekët po ushtronin More...

Gjergj_Kastrioti1
By Gjergji On Thursday, January 18th, 2018
0 Comments

Fjalët e fundit të Gjergj Kastriotit

Nga Aurenc Bebja / Për ditën e vdekjes së Gjerg Kastriotit ka shumë legjenda dhe pak burime historike serioze. Gjithsesi studiuesi i kësaj periudhe veçanërisht i jetës së Skënderbeut, Aurenc Bebja që More...

ismail Kemal-arratisja
By Besarta On Monday, November 6th, 2017
0 Comments

Arratisja e Ismail Qemalit nga Turqia

Nga Aurenc Bebja, Francë Gazeta franceze, “Le Constitutionnel”, ka botuar, të premten e 4 majit 1900, në ballinë, një shkrim në lidhje me arratisjen e Ismail Qemalit dhe tre djemve të tij nga Turqia. Atdhetari More...

geo
By Ardi On Friday, May 26th, 2017
0 Comments

Shqipëria e vitit 1988

Nga Aurenc Bebja / Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam shqiptar, më tha që dispononte një revistë të vjetër  franceze, e botuar para viteve 90, në të More...