Tag archive for ‘Artiste e Popullit’
tinka_kurti
By Gjergji On Sunday, December 17th, 2017
0 Comments

Tinka Kurti në 85 vjetorin e lindjes

Tinka Kurti u lind më 17 dhjetor 1932 në Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë. U ngjit për herë të parë në skenë kur ishte vetëm 14 vjeç. Për disa vjet u aktivizua në teatrin amator në Shkodër. Më 1947 More...

tefta tashko
By Besarta On Thursday, November 2nd, 2017
0 Comments

Tefta Tashko Koço ikona e artë e muzikës shqiptare

Nga Pjerin Logoreci Tefta Tashko Koço (lindur Tefta Tashko ne Faiyum, Egjipt me 2 Nëntor 1910. Ajo ishte vajza e patriotit të shquar shqiptar nga Frashëri i Përmetit, Thanas Tashkos i cili kishte emigruar familjarisht More...

melpomeni_cobani
By Besarta On Thursday, October 26th, 2017
0 Comments

Artistja e Popullit Melpomeni Çobani

Melpomeni Çobani, u lind më 6 qershor të vitit 1928 në Tiranë. Mësimet e para i mori në vendlindje. Në vitit 1947-1949 kreu një shkollë për aktore pranë Teatrit Popullor. Ne Teatrin Popullor ajo interpretoi More...

marije_Kraja
By Besarta On Sunday, September 24th, 2017
0 Comments

Sopranoja brilante Marie Kraja

Marie Kraja lindi më 24 shtator 1911 në Zarë, Kroaci. Ishte në moshën 6 vjeçare kur familja e saj u vendos në Shkodër. Studimet e larta për kanto i kreu në Konservatorin e Graz-it në Austri, në vitet More...

marie Logoreci 95
By Lek Gjoka On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

marie_logoreci
By Gjergji On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

vace
By Gjergji On Friday, April 7th, 2017
0 Comments

Vaçe Zela, mbretëresha e këngës shqipe

Vaçe Zela, Këngëtare, Artiste e Popullit. Lindi në Lushnjë më 7 prill 1939, ku mori dhe mësimet e para. Që në moshë të re tërhoqi vëmendjen e profesionistëve për zërin e saj. Në fillim u aktivizua More...

margaritaxhepa_soela zani
By Gjergji On Sunday, April 2nd, 2017
0 Comments

Sot Margarita Xhepa ka ditëlindjen

Margarita Xhepa u lind në Lushnje më 2 prill 1932. U shkollua në Lushnje dhe shkoi në Tiranë në vitin 1950 ku mëson pranë Teatrin Popullor. Në vitin 1952 sapo krijohet Estrada e Shtetit fillon punë atje, More...

marie rreth vitin 1978
By Lek Gjoka On Tuesday, October 8th, 2013
0 Comments

Bisedë për Marie Logorecin, ikonën e pavdekshme të skenës dhe ekranit shqiptar

Intervistë nga Lek Gjoka me të birin e Marie Logorecit, Pjerin Logoreci, qe ndodhet keto dite ne Florida.   Maria lindi në Shkodër më 23 Shtator 1920. I jati Palok Çurçia ishte zejtar kurse e ëma Roza, More...