Tag archive for ‘Artist i Popullit’
Tano_Banushi
By Gjergji On Sunday, February 4th, 2018
0 Comments

Përkujtojmë Artistin e Popullit Tano Banushi

Tano Banushi, (Athanas Banushi) u lind më 4 shkurt 1927 në Shkodër. Shkollimin e bëri në qytetin e lindjes. Që i ri mori pjesë në grupet amatore të qytetit të Shkodrës. Në repertorin e tij të atyre More...

s.pitarka
By Gjergji On Friday, February 2nd, 2018
0 Comments

Artisti i Popullit Sulejman Pitarka

Sulejman Pitarka ka lindur më 2 shkurt të vitit 1924 në Dibër të Madhe.  Me pas u vendos në qytetin e Durrësit, ku fillimisht punoi si hamall në port dhe në kriporet e Kavajës. Shumë shpejt, Pitarka More...

tish_daia
By Gjergji On Tuesday, January 30th, 2018
0 Comments

Tish Daija, i veçanti

Tish Daija, Artist i Popullit, Kompozitor, Pedagog. Ka lindur më 30 janar 1926 në Shkodër. Që i vogël duke qëndruar pranë të atit dhe xhaxhait që ishin orkestrantë të njohur në Shoqërinë “Rozafat”, More...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
By Lek Gjoka On Thursday, January 25th, 2018
0 Comments

Skënder Sallaku, akrobat, mundës, aktor humorist “Artist i Popullit”

Skënder Sallaku lindi me 25 janar 1935 ne Tiranë dhe vdiq më 11 shkurt 2014 po në Tiranë. E ka nisur karrierën e tij si artist cirku, por ndërkohë ishte edhe një nga emrat e njohur në sportin e mundjes. More...

dh.anagnosti
By Gjergji On Tuesday, January 23rd, 2018
0 Comments

Anagnosti – mjeshtër i kinemasë shqiptare

Nga Abaz  T. Hoxha Pedagog, Studiues dhe Historian i Kinemasë/ Dhimitër Anagnosti, skenarist, operator dhe regjisor. Eshte regjisori shqiptar më i rëndësishëm i shekullit të kaluar, ka lindur në Vuno të More...

Kristo_Kono
By Besarta On Monday, January 22nd, 2018
0 Comments

Kujtojmë kompozitorin Kristo Kono, në përvjetorin e lindjes

Kristo Kono u lind në Korçë më 22 janar 1907. Fare i ri mori pjesë në bandën muzikore të qytetit, ku i binte klarinetës. Krijimtarinë e tij muzikore e filloi qysh në vitet ‘20 me këngë e pjesë të More...

robert-ndrenika
By Gjergji On Wednesday, January 10th, 2018
0 Comments

Gëzuar ditëlindjen Robert Ndrenika

Robert Ndrenika lindi në Tiranë më 10 janar të vitti 1942. Në vitet 1960-1964 kreu shtudimet për aktor në Shkollën e Lartë “Aleksandër Moisiu”. Mbas shkollës, deri më 1970, punoi si aktor More...

nentoridyte
By Lek Gjoka On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Sandër Prosi, Artist i Popullit

Sandër Prosi (Aleksander Prosi) u lind në Shkodër, më 6 janar 1920 të vitit 1920; vdiq më 25 mars 1985 në Durrës. Pasi mbaroi shkollën fillore vazhdoi gjimnazin e Tiranës. Merr pjesë në dramën “Vilhelm More...

Andrea_Skanjeti
By Gjergji On Wednesday, November 29th, 2017
0 Comments

Andrea Skanjeti, dramaturgu shkodran

Andrea Skanjeti regjisor, dramaturg, Artist i Popullit / U lind në Shkodër në vitin 1906. Në qytetin e lindjes mori edhe mësimet e para, kurse studimet e larta i ndoqi në Itali Në moshën 12-vjeçare shkroi More...

telat-agolli
By Ardi On Wednesday, November 15th, 2017
0 Comments

Sportisti dhe artisti Telat Agolli

Telat Agolli u lind më 15 nëntor të vitit 1932 në Tiranë. Shkollimin e bëri në qytetin e lindjes deri edhe shkollën e lartë Institutin e Kulturës Fizike “Vojo Kushi” dhe më pas në vitet 1960-1961 More...