Tag archive for ‘arbereshet’
arbeni_kola
By Gjergji On Monday, December 11th, 2017
0 Comments

Aristidh Kola: Kontributi i arvanitasve në ortodoksinë

Kumtesa e fundit e studiuesit të nderuar Aristidh Kolës Nga libri “Aristidh Kola” shkruar nga Historiani Arben Llalla Arben Llalla dhe Aristidh Kola Nuk do t’ju flas si teolog, por si historian. More...

Arbereshet-ne-Itali
By Ardi On Monday, October 9th, 2017
0 Comments

Emigrimi i arbëreshëve për në Itali

Nga Alvin Ekmekçiu / Vala e parë – 1448 – Familja Reres e Epirit Në vitin 1448 Mbretit të Napolit, Alfonsit të Aragonit, iu desh të shtypte një kryengritje të disa baronëve në zonat fshatarake More...

arbereshet-4
By Gjergji On Thursday, March 23rd, 2017
0 Comments

Arbëreshët

Arbëreshët me vallet dhe kostumet 500 vjeçare Gazetare: Magdalena Alla Kamera: Naun Lasku  More...