Tag archive for ‘arbereshe’
Carteloni FALCONARA ALBANESE
By Lek Gjoka On Tuesday, October 17th, 2017
0 Comments

Ne qytezen arbereshe Falconara Albanese

Në Kalabrinë e brigjeve të Tirrenit qyteza më e njohur dhe më e rëndësishme e “gjegëve” të zonës është Falconara Albanese. Në autostradën Salerno-Rexho Kalabria, menjëherë sapo kalon Paola-n More...

Licia_Albanese
By Gjergji On Saturday, July 22nd, 2017
0 Comments

Sopranoja arbëreshe Licia Albanese

Licia Albanese (22 korrik 1909 – 15 gusht 2014) ishte një soprano italo-amerikane (arbëreshe e Italisë). Felicia Albanese u lind në Torre a Mare afër Barit, Itali, në vitin 1909. Ajo e bëri debutimin More...