Tag archive for ‘Andrea Skanjeti’
Andrea_Skanjeti
By Gjergji On Wednesday, November 29th, 2017
0 Comments

Andrea Skanjeti, dramaturgu shkodran

Andrea Skanjeti regjisor, dramaturg, Artist i Popullit / U lind në Shkodër në vitin 1906. Në qytetin e lindjes mori edhe mësimet e para, kurse studimet e larta i ndoqi në Itali Në moshën 12-vjeçare shkroi More...

Ded Gjo Luli dhe Palok Traboini 1911 Flamuri
By Lek Gjoka On Monday, November 27th, 2017
0 Comments

Prejardhja e Hotit dhe flamuri i Deçiqit

Ded Gjo Luli dhe Palok Traboini Përkitazi me manipulimet historike – Nga KOLEC PALOK TRABOINI Gjithkush në këtë botë mund të lajthisë. Mund të flasë pa përgjegjësi e duke anashkaluar apo shkelur More...

Lec_Shllaku-1
By Gjergji On Friday, November 3rd, 2017
0 Comments

Lec Shllaku

Kolec (Lec) Shllaku u lind më 3 nëntor 1921 në qytetin e Shkodrës. Leci mbeti jetim nga babai që 4 vjeç në ato kushte ai bashkë me nënën dhe dy vëllezërit u rrit në shtëpinë e dajës, i cili ishte rrobaqepës More...

PALOK TRABOINI 1888-1951
By Gjergji On Thursday, April 13th, 2017
0 Comments

Përvjetori i lindjes së Palok Traboinit

Palok Traboini ka lindur në prill të vitit 1888 në Traboin të Hotit, në trojet shqiptare që ndodhen në shtetin e Malit të Zi, në një familje që i takon fisit Gojçaj. Pasi mbeti jetim që në moshë të More...