Tag archive for ‘Akademik’
Rauf Dhomi
By Lek Gjoka On Monday, December 4th, 2017
0 Comments

Rauf Dhomi Akademik, kompozitor

Rauf Dhomi Akademik, kompozitor Kompozitor shqiptar Rauf Dhomi u lind në Gjakovë më 4 dhjetor të vitit 1945 në një familje me tradita në këngën qytetare. Shkollën fillore e kryen në Gjakovë, ndërsa More...

enver-gjerqeku
By Lek Gjoka On Tuesday, July 25th, 2017
0 Comments

Enver Gjerqeku poet, profesor e akademik

ENVER GJERQEKU ENVER GJERQEKU (1928-2008) Poet profesor e akademik, lindi më 25 gusht 1928 në Gjakovë në një familje qytetare. Në vendlindje kreu shkollën fillore (1942) dhe Shkollën Normale (1948), kurse More...

Idriz_Ajeti
By Lek Gjoka On Monday, June 26th, 2017
0 Comments

Shkrimtari dhe akademiku Idriz Ajeti

Idriz Ajeti Idriz Ajeti lindi në fshatin Tupallë të Komunës së Medvegjës më 26 qershor të vitit 1917, është shkrimtar dhe akademik. Shkollën fillore e mbaroi në Banjën e Sijarinës më 1930, të mesmen More...

kopi_kycyku-1
By Ardi On Wednesday, September 2nd, 2015
0 Comments

Shqiptarët në Rumani e Bullgari

Nga Kopi Kyçyku / Kopi Kyçyku – Akademik Do të desha të them qysh në fillim se, gjatë shekujve, shqiptarët kanë gjetur në Rumani dhe në Bullgari një strehë të ngrohtë e të sigurtë. Madje janë More...