Tag archive for ‘Akademia e shkencave’
Mark Krasniqi3
By Gjergji On Thursday, October 19th, 2017
0 Comments

Akademiku Mark Krasniqi

Studjues, redaktor, shkrimtar, akademik. Nga Pjerin Logoreci / Mark Krasniqi u lind në fshatin Shëngjon-Kokaj afër Pejës më 19 tetor 1920 dhe vdiq me  28 Gusht 2015. Shkollën fillore e kreu në fshatin e More...

cabej
By Lek Gjoka On Sunday, August 6th, 2017
0 Comments

Eqrem Çabej një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare.

Eqrem Çabej   Eqrem Çabej lindi më 6 gusht të vitit 1908 në Gjirokastër. Ishte një nga figurat më të shquara të shkencës arsimit dhe kulturës shqiptare Shkollimin fillor e kreu në vitin 1921 në More...

Dhimiter_Shuteriqi,_Albanian_scholar
By Lek Gjoka On Wednesday, July 26th, 2017
0 Comments

Dhimitër Shuteriqi, shkrimtar, poet e studjues

Dhimitër Shuteriqi, lindi me 26 Korrik vitin 1915, ne Elbasan dhe ndahet nga jeta me 22 korrik 2003. Shkollen fillore dhe te mesme e kreu ne Liceun e Korces, nderkohe qe ne vitet e para te rinise ai u njoh si poet More...