Tag archive for ‘Akademia e Shkencave e Shqipërisë’
Kristo-Frasheri
By Admin On Wednesday, January 17th, 2018
0 Comments

Përkujtojmë historianin Dr. Prof. Kristo Frashëri

Kristo Frashëri u lind 17 janar të vitit 1920 në Stamboll. Ai ishte djali i parë i patriotit dhe rilindasit Anastas Frashëri dhe i Evdhoksi Tole-Ogrenit, rrjedh kështu prej njërës nga dinastitë e familjeve More...

shaban_demiraj
By Besarta On Monday, January 1st, 2018
0 Comments

Përkujtojmë Prof. Shaban Demiraj

Shaban Demiraj lindi në 1 janar 1920 në Vlorë. Kreu shkollën e mesme në Tiranë dhe studimet e larta në degën e gjuhës shqipe e të letërsisë në Institutin Pedagogjik 2-vjeçar (1946–1948) dhe më pas More...

akademia _shkencave
By Besarta On Tuesday, October 10th, 2017
0 Comments

Akademia e Shkencave e Shqipërisë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë e ka fillimin e saj në vitin 1750, kur u krijua në Voskopojë e ashtuquajtura “Akademia e Re”. Që në atë kohë, ajo ishte njëherazi shkollë e mesme dhe qendër More...