Tag archive for ‘Akademia e Arteve në Tiranë’
pellumb-kulla
By Gjergji On Wednesday, January 10th, 2018
0 Comments

Shkrimtari, dramaturgu dhe skenaristi, Pëllumb Kulla

Pëllumb Kulla ka lindur në Zëmblak të Korçës në vitin 1940. Studimet e larta i kreu në Shkollën e Lartë Teatrale “Aleksandër Mojsiu” më 1964. Pas studimeve u emërua regjisor i Estradës More...

gjon-simoni
By Admin On Wednesday, February 8th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë kompozitorin, profesorin Gjon Simoni

Gjon Simoni u lind në Shkodër më 8 Shkurt 1936 në një familje me tradita. U aktivizua që në moshë të vogël në jetën muzikore të qytetit të lindjes si organist në kishën katolike, kontribut të cilin More...