Tag archive for ‘Ahmet Zogu’
Ahmet-Zogu
By Lek Gjoka On Sunday, October 8th, 2017
0 Comments

Ahmet Zogu

Ahmet Zogu lindi ne Burgajet me 8 tetor 1895. Mbas vdekjes se babait te tij Xhemal Pasha Zogu ai u be kreu i shtepise duke u mbeshtetur nga nena e tij, Sadije Toptani qe me pas u be nena mbretereshe. Ne kete kohe More...

majat_e_shales
By Ardi On Tuesday, September 26th, 2017
0 Comments

Rose Wilder Lane dhe libri “Majat e Shalës”

  Nga Ilir Seci / Ilir Seci Lidhur me librin “Majat e Shales”, (“The Peaks of Shala”), te autores amerikane Rouz Uajlder Lein, (Rose Wilder Lane), botim i “Ndermarrja Botuese More...

hile_mosi
By Gjergji On Saturday, April 22nd, 2017
0 Comments

Hilë Mosi figurë e madhe kombëtare

Hilë Mosi lindi me 22 Prill 1885 në Shkodër, ishte i biri i Mark Mosit, figurë politike e njohur e periudhës para e pas Pavarësisë. Në vendlindje filloi mësimet në shkollën italjane, të cilat i vijoi More...

hymni4
By Gjergji On Tuesday, October 14th, 2014
0 Comments

Himni i flamurit

Nga Paolo Muner / Paolo Muner Në shtypin shqiptar të disa muajve më parë, nisur nga disa karakteristika të këngës që do të përfaqësonte Shqipërinë në Festivalin Evropian të Këngës, u fol për ndonjë More...

vatra-fed
By Skender On Saturday, April 28th, 2012
0 Comments

Federata Pan-Shqiptare Vatra në një rrugëtim 103 vjeçar

Lek Gjoka Nga Lek Gjoka gazetavatra.com Plot 103 vjet më parë më 28 Prill të vitit 1912 në qytetin e Bostonit  pas disa bisedimesh dhe debatesh të shumta  midis shumë shoqatave shqiptare të Amerikës More...