Tag archive for ‘Abaz Kupi’
abaz_kupi
By Lek Gjoka On Sunday, August 6th, 2017
0 Comments

Abaz Kupi njohur dhe si Bazi i Canës pinjoll i nacionalizmit shqiptar.

Abaz Kupi njohur dhe si Bazi i Canës Lindi në Krujë më 6 gusht 1892 në lagjen Varosh. Familja e tij e kishte origjinën nga Kurbini. Bashkëpunon me Esat pashë Toptanin në nëntor-dhjetor të 1914, kur bashkë More...