Tag archive for ‘6 janar’
noli_bishop
By Lek Gjoka On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Theofan Stilian Noli, personalitet i shquar

Fan Noli Bishop   Fan Noli (6 Janar 1882- 13 Mars 1965), i njohur edhe me emrin Theofan Stilian Noli, nuk qe vetëm një udhëheqës i shquar i bashkësisë shqiptaro-amerikane, por edhe një figurë madhore More...

Pandeli_Koci
By Admin On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Pandeli Koçi, i njohur si Sazan Goliku

Pandeli Koçi (emri letrar Sazan Goliku) ka lindur më 6 janar 1942 në Vlorë. Në qytetin e lindjes ka kryer gjimnazin dhe më vonë Fakultetin Histori – Filologji në Tiranë në vitin 1967. Ka punuar si mësues, More...

nentoridyte
By Lek Gjoka On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Sandër Prosi, Artist i Popullit

Sandër Prosi (Aleksander Prosi) u lind në Shkodër, më 6 janar 1920 të vitit 1920; vdiq më 25 mars 1985 në Durrës. Pasi mbaroi shkollën fillore vazhdoi gjimnazin e Tiranës. Merr pjesë në dramën “Vilhelm More...