Tag archive for ‘24 mars’
merkur-bozgo
By Admin On Saturday, November 11th, 2017
0 Comments

U nda nga jeta Mërkur Bozgo

Mërkur Bozgo u lind më 24 Mars të vitit 1937 në qytetin e Gjirokastrës. Në vitin 1961 përfundon studimet e larta në Degën Gjuhë-Letërsi në Universitetin e Tiranës dhe prej këtij viti fillon punën More...

KGurakuqi
By Gjergji On Friday, March 24th, 2017
0 Comments

Karl Gurakuqi, gjuhëtar e mësues

Karl Gurakuqi lindi në Shkodër me 24 mars 1895. Shkollimin fillor e bëri në shkollën Françeskane ku filloi edhe të mesmen, që e mbaroi në Salzburg, e më pas kreu fakultetin e filozofisë në Gratz. Shërbeu More...