Tag archive for ‘1950’
elsiefoto
By Admin On Monday, October 2nd, 2017
0 Comments

Ndahet nga jeta Robert Elsie

Robert Elsie lindi më 29 qershor 1950 në Vankuvër (Vancouver) të Kanadasë. Ai ndoqi Universitetin e Kolumbisë Britanike (University of British Columbia), ku studioi për filologjinë klasike dhe gjuhësinë More...

Francesk-Radi
By Gjergji On Monday, April 3rd, 2017
0 Comments

U nda nga jeta kantautori, idhull i brezit të tij, Françesk Radi

Françesk Radi u lind më 13 Shkurt 1950 në Tiranë. Ka kryer Liceun Artistik dhe më pas Akademinë e Arteve Tiranë në vitin 1973 si instrumentist në instrumentin e kontrabasit. Ka punuar ne Fush – Arrës More...

zija-saraci
By Gjergji On Friday, March 3rd, 2017
0 Comments

Sot është ditëlindja e këngëtarit lirik Zija Saraçi

Zija Saraçi ka lindur më 3 mars 1950. Në moshën 16 vjeçare, në vitin 1966, është ngjitur në skenë dhe këndoi këngën “Gëzuar”. Po në atë moshë në festivalin e Durrësit këndoi këngën “E More...

teatri-korce
By Gjergji On Wednesday, February 22nd, 2017
0 Comments

Teatri, Anton Zako Çajupi, Korçë

Më 22 Shkurt 1950, u krijua në Korçë Teatri Profesionist “Andon Zako Çajupi”. Ai u ngrit bazën e teatrit amator, që zhvillohej nga klube të djelmërisë së fund shekullit XX. Nga ato kohra në kujtesë More...