Tag archive for ‘1937’
Anton_Pashku
By Lek Gjoka On Monday, January 8th, 2018
0 Comments

Anton Pashku, shkrimtar e dramaturg

Anton Pashku Anton Pashku lindi më 8 janar 1937 në Grazhdanik (katund afër Prizrenit). Nënën, Getën, e kishte nga Zymi, kurse babanë, Tonin (bukëpjekës), nga Karashëngjergji (katund pak më larg Zymit, More...

merkur-bozgo
By Admin On Saturday, November 11th, 2017
0 Comments

U nda nga jeta Mërkur Bozgo

Mërkur Bozgo u lind më 24 Mars të vitit 1937 në qytetin e Gjirokastrës. Në vitin 1961 përfundon studimet e larta në Degën Gjuhë-Letërsi në Universitetin e Tiranës dhe prej këtij viti fillon punën More...

demir-hyskja
By Gjergji On Saturday, August 6th, 2016
0 Comments

U nda nga jeta aktori i teatrit dhe kinemasë Demir Hyskja

Demir Hyskja u lind më 1 janar 1937 në Elbasan. Arsimin fillor dhe të mesëm e kreu në qytetin e lindjes. Në vitin 1955 përfundoi shkollën e mesme të ndërtimit. Punoi për disa vite si Teknik ndërtimi More...