Tag archive for ‘1930’
Aleksander-Stipcevic
By Gjergji On Tuesday, October 10th, 2017
0 Comments

Ilirologu Aleksandër Stipçeviç

Aleksandër Stipçeviç, u lind në Arbnesh të Zarës, më 10 tetor 1930, në një familje arbëreshe. Akademiku Aleksandër Stipçeviç Shkollën fillore e të mesmen i kreu në Zarë, ndërsa shkollën e lartë More...

drago_siliqi
By Gjergji On Friday, June 9th, 2017
0 Comments

Drago Siliqi poeti që iku i ri

  Drago Siliqi u lind më 9 qershor, 1930 në Tiranë. Ai është nipi i poetit Risto Siliqi. Drago ka shkruar poezinë  e parë që kur ishte 15 vjec. Ai studioi për letërsi në Institutin e Letërsisë More...

Abaz_Hoxha
By Gjergji On Friday, April 14th, 2017
0 Comments

Abaz Hoxha, studjues dhe historian i kinematografisë

Nga Pjerin Logoreci / Abaz Tahir Hoxha Inxinier elektronik, Studjues dhe Historian i Kinematografisë Abaz Hoxha (Foto nga Pjerin Logoreci) Lindi në Tragjas, Vlorë më 14 prill 1930. Rrjedh nga një familje tradicionalisht More...