Tag archive for ‘1920’
Kristo-Frasheri
By Admin On Wednesday, January 17th, 2018
0 Comments

Përkujtojmë historianin Dr. Prof. Kristo Frashëri

Kristo Frashëri u lind 17 janar të vitit 1920 në Stamboll. Ai ishte djali i parë i patriotit dhe rilindasit Anastas Frashëri dhe i Evdhoksi Tole-Ogrenit, rrjedh kështu prej njërës nga dinastitë e familjeve More...

nentoridyte
By Lek Gjoka On Saturday, January 6th, 2018
0 Comments

Sandër Prosi, Artist i Popullit

Sandër Prosi (Aleksander Prosi) u lind në Shkodër, më 6 janar 1920 të vitit 1920; vdiq më 25 mars 1985 në Durrës. Pasi mbaroi shkollën fillore vazhdoi gjimnazin e Tiranës. Merr pjesë në dramën “Vilhelm More...

shaban_demiraj
By Besarta On Monday, January 1st, 2018
0 Comments

Përkujtojmë Prof. Shaban Demiraj

Shaban Demiraj lindi në 1 janar 1920 në Vlorë. Kreu shkollën e mesme në Tiranë dhe studimet e larta në degën e gjuhës shqipe e të letërsisë në Institutin Pedagogjik 2-vjeçar (1946–1948) dhe më pas More...

marie Logoreci 95
By Lek Gjoka On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

marie_logoreci
By Gjergji On Saturday, September 23rd, 2017
0 Comments

Marie Logoreci, simboli i nënës në skenë e film

Marie Logoreci (Çurcija), lindi më 23 Shtator të vitit 1920 në Shkodër, ku mori edhe mësimet e para në shkollën femërore të “Motrave Stigmatine”, një shkollë që përmbante në programin More...

prokop-mima
By Gjergji On Friday, July 7th, 2017
0 Comments

Aktori brilant, Prokop Mima

Prokop Mima u lind në Durrës, më 7 korrik 1920. Shkollën fillore dhe gjimnazin në qytetin e lindjes. Më pas shkoi për studime jashtë shtetit për farmaceutike. Mima luajti që në shfaqjen e parë, komedine More...

ramadan sokoli
By Gjergji On Wednesday, June 14th, 2017
0 Comments

Përkujtojmë Ramadan Sokolin

Ramadan Sokoli u lind në Shkodër më 14 qershor të vitit 1920. Arsimin fillor dhe të mesëm i kryen në qytetin e lindjes. Në vitet 1940-1944 kryen studimet e larta muzikore në Konservatorin “Luigi Cherubini” More...