Tag archive for ‘1918’
Pashko_Gjeci1
By Lek Gjoka On Thursday, September 7th, 2017
0 Comments

Pashko Gjeçi, kollosi i letrave shqipe që përktheu Komedinë Hyjnore dhe Odisenë

Pashk Gjeçi Pashko Gjeçi u lind në Shkodër më 7 shtator të vitit 1918. Në qytetin e lindjes ndoqi shkollën e Jezuitëve si dhe gjimnazin Jezuit në qytetin e lindjes. Në shkollë mëson mirë italisht, More...

murat toptani
By Lek Gjoka On Thursday, July 13th, 2017
0 Comments

Murad bej Toptani, atdhetar, nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet e skulptor

Murad bej Toptani lindi në Aká (Akyaka në Turqinë e sotme) më 13 korrik 1866, ku ishte internuar i ati Said Sermedin bej Toptani, nga turqit për arsye të aktivitetit të tij nacionalist. Atje i ati kishte More...